Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Deprem Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM)

2023 YILI MERKEZ FAALIYETLERİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Deprem Araştırma ve Uygulama ve Araştırma Merkezi

2023 FAALİYET RAPORU

 

Faaliyetler:

Uygulama ve Araştırma Merkezi 01 Ocak 31 Aralık 2023 Tarihlerini Kapsayan Faaliyet Bilgileri

Gerçekleştirilen Toplantılara İlişkin Bilgiler:

"Kuzeybatı Anadolu Ayvacık Edremit Bölgesi Yerel Deprem Aktivitesinin İzlenmesi Ve Yeraltı Yapısının Görüntülenmesi " Başlıklı Sunum, AFAD Tarafından Organize Edilen "On Yılın Ardından Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP)" Toplantıda Udap-Ç-19-09 Proje Çıktıları Olarak 23-24 Kasım 2023 Tarihinde Gerçekleştirilmiştir.

 

Gerçekleştirilen Konferanslara İlişkin Bilgiler:

  1. "Depremini Bekleyen Kent Çanakkale" başlıklı sunum Çanakkale Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen "Kepez Doğal Afet Bilgilendirme Çalıştayı" kapsamında davetli konuşmacı olarak 10 Haziran 2023 tarihinden Merkez Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler tarafından gerçekleştirilmiştir.
  2. "Marmara ve Ege Bölgesi Depremleri; Dünü Bugünü ve Yarını" başlıklı sunum Keşan Belediyesi'nin düzenlediği I. Deprem Çalıştayında 9 Mart 2023 Tarihinde Merkez Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler tarafından gerçekleştirilmiştir.                                                                                          
  3. "Depremini Bekleyen Kent Çanakkale" başlıklı sunum ÇOMÜ, TMMOB Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Odalarının düzenlediği ÇANAKKAL DEPREME DİRENÇLİ Mİ? adlı konferansta Merkez Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler tarafından 15 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
  4. "Geçmişten Günümüze Çanakkale Depremleri Analizi" başlıklı sunum TMMOB Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi tarafından düzenlenen Mimarlık Haftası Etkinlikleri kapsamında "Dirençli Topluluklar için Mimarlık" temalı panelde Merkez Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler tarafından 6 Ekim 2023 tarihinden gerçekleştirilmiştir.        

Gerçekleştirilen Seminerlere İlişkin Bilgiler:

1 -"Dünden Bugüne Biga Depremleri ve Deprem Potansiyeli" konulu davetli panel konuşması Merkez Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler tarafından 22 Aralık 2023 tarihinde Biga Ticaret ve Sanayi odası tarafından düzenlenen "Deprem Riski ve Farkındalık Paneli" etkinlikte sunulmuştur.                                                                                                                       

2 -"Çanakkale ve Çevresi Depremleri Güncel yaklaşımlar" konulu davetli panel konuşması Merkez Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler tarafından 22 Aralık 2023 tarihinde Çanakkale Onsekiz mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulunun düzenlediği Depremler İlgili Güncel Yaklaşımlar ce Paramediklerin Rolü" temalı Sempozyumda  davetli konuşmacı olarak  sunulmuştur.

 

3 -"Depremini Bekleyen Kent Çanakkale Deprem Potansiyeli Dünü Bugünü, Yarını ve Yer Mühendislik Problemleri" konulu konuşma Çanakkale Belediye Meclisi davetlisi olarak 21 Şubat 2023 tarihinde Merkez  Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler tarafından gerçekleştirilmiştir.                                                                                                   

4-"Kentlerin Deprem Gerçekleri" başlıklı konuşma Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi" akademik açılışına davetli konuşmacı olarak 03 Mart 2023 tarihinde Merkez  Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

Merkezde, Uluslararası ve ulusal düzeyde (Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Sanayi Odası vb diğer büyük kurum ve kuruluşların) destek fonlarından kullanılmak üzere finansal kaynak sağlamaya dönük çalışmalar var ise bu çalışmalara ilişkin detaylı bilgilerin aşağıdaki uygun bölümlerde doldurulması gerekmektedir:

Çanakkale ve çevresi başta olmak üzere yerel ve bölgesel yer hareketlerini izlemek üzere Merkeze Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve AFAD tarafından ulusal deprem istasyonlari sayısal verisi Merkezimize ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Ekler

DAUM_2023_Faaliyet_sunumu.pdf