Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Deprem Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM)

1. İRAP (il Risk Azaltma Planı) Çalıştayı Çevrimiçi gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı AFAD İRAP il Afet Risk Azaltma planı çalışmaları kapsamında Çanakkale AFAD il müdürülüğü tarafında organize edilen ve paydaşları arasında; Çanakkale Valiliği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları ve STK temsilcileri katılımı ile 3-7 Mayıs 2021 tarihinde 1. İRAP çalıştayı gerçekleştirilmiştir.

İçişleri Bakanlığı AFAD İRAP il Afet Risk Azaltma planı çalışmaları kapsamında Çanakkale AFAD il müdürülüğü tarafında organize edilen ve paydaşları arasında; Çanakkale Valiliği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü, kamu kurum ve kurulışları ve STK temsilcileri katılımı ile 3-5 Mayıs 2021 tarihinde 1. İRAP çalıştayı gerçekleştirilmiştir. 

Çanakkale “İl Afet Risk Azaltma Planı” (İRAP) kapsamında düzenlenen, 1. Çalıştayın 1. günü  tanıtım kısmında; ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Dekan vekili ve Deprem Araştırma ve Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Tolga BEKLER’in “Çanakkale’yi Tehdit Eden Ana Fayların Yakın Zamanda Mw >6.5 Deprem Üretmesi Halinde Muhtemel Etkiler”  başlıklı sunumu yapmıştır. Çalıştay kapsamında   afet risk azaltma çalışmaları yapılarak afetlerin neden olabileceği can ve mal kaybının asgari düzeye indirilmesi, tekrarının önlenerek etkinliğinin arttırılması için ulusal ve yerel düzeyde hazırlanacak afet risk azaltma planlarının önemi değerlendirildi.

Program bilgisi için

 https://canakkale.afad.gov.tr/canakkale-irap-i-calistayini-gerceklestirdik-03-07-mayis-2021