Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Deprem Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM)

AYVACIK DEPREMİ 1. YILDÖNÜMÜ PANELİ

6 ŞUBAT 2017 (Mw=5.4) Ayvacık ve çevresi etkileyen depremin 1. yıldönmümü Ayvacık Belediyesi tarafından düzenlenen panel ile anıldı.

6 ŞUBAT 2017 (Mw=5.4) Ayvacık ve çevresi etkileyen depremin 1. yıldönmümü Ayvacık Belediyesi tarafından düzenlenen panel ile anıldı (http://www.canakkaleayvacik.bel.tr//HaberDetay/Ayvacikta-6-Subati-Unutmadik-.html) .  Panele Deprem Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden  Doç. Dr. Tolga Bekler, Prof. Dr. Süha Özden ve Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu katılarak deprem sonrası yaptıkları çalışmaları paylaşmışlardır

Ulusal basında ilgili haber Hurriyet gazetesinde yayınlamış olup haber aşağıdaki gibidir

ÇANAKKALE’nin Ayvacık ilçesinde geçen yıl 6 Şubat tarihinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde, deprem konulu panel düzenlendi.

Ayvacık Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlene 'Deprem Felaketimiz Olması' konulu panel Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Panele, Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, Ayvacık Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık Garnizon Komutanı Hava Savunma Yarbay Murat Toruntay, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Levent Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ÇOMÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Bekler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ayvacık Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Ünal Şahin, depreme karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, "Her an her şey başımıza gelebilir. Davranış biçimlerini iyi öğrenmemiz lazım. Bugün depremler bitmiş değil. Kısmi depremler sürüyor. Dün gece Ayvacık açıklarında 2.9 ve 2.3 şiddetinde 2 deprem oldu. Her an bu risk devam ediyor. Bizim her zaman hazırlıklı olmamız lazım" dedi.

 

Ayvacıklı depremzedelerin yaralarının bir an önce sarılması için devletin depreme dayanıklı evler yapmaya devam ettiğini ifade eden Başkan Şahin, "Çağımıza uygun olarak yapılan evler kısa zamanda hak sahiplerine verilecek” diye konuştu.

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz ise, depremin başından sonuna kadar iyileştirme sürecinde vatandaşları normal yaşantılarına döndürmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Panalist Prof. Dr. Süha Özden, bölgede yaşanan depremle ilgili katılımcılara akademik bilgi verdi. Diğer konuşmacı Doç. Dr. Tolga Bekler ise, Ayvacık'taki deprem anı ve sonrasında yaşanan süreci anlattı.

Ardından Ayvacık Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Deprem anı ve sonrası' konulu tiyatro gösterimi gerçekleşti. Etkinlik, deprem sonrasında katkı sağlayanlara plaket takdimi ile sona erdi.

İpek YAVAŞ / AYVACIK(Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

http://www.hurriyet.com.tr/ayvacik-depremi-yildonumunde-etkinliklerle-anil-40733437